Voluntariatul, doar o poveste

Ce e voluntariatul? Eu cred că e o activitate făcută gratuit, cu scopul de ajuta societatea. Ce e voluntariatul de cele mai multe ori? O poveste tristă.

La facultate, toată lumea vorbea despre ONG-uri și voluntariate. Nu mai suportam. În primul semestru a fost foarte mare bătaie pe admiteri în asemenea organizații. Era nevoie de preînscriere, un test psihologic făcut acasă, iar dacă aveai noroc, erai chemat la interviu. Un interviu ținut de câțiva studenți, care notau fiecare cuvânt pe care-l spui. După câteva zile primeai răspunsul pe mail, admis sau respins și motivul.

Majoritatea reușeasu să inte, dar acele persoane mai închise, erau respinse de fiecare dată. Eu am fost complet neinteresat în primul semestru. De-a lungul lunilor toți se lăudau cu ceea ce fac, spuneau ce bine e și ce tare te ajută o asemenea activitate să te dezvolți.

În semestrul al doilea am decis să încerc și eu, la ce amai mare organizație din facultatea mea. Chiar am rămas surprins că am fost acceptat. Nu sunt genul de persoană super sociabil, care nu poate să tacă. Am avut colegi mult mai deschiși decât mine care au fost respinși, chiar nu le înțeleg criteriile.

Nu îmi amintesc să fi făcut prea multe. Erau activități care implicau o prezență mult prea de durată la facultate, fără vreun beneficiu. Doar ușuram munca unor oameni plătiți. Eu nu accept una ca asta și nu văd cu ce mă ajută dacă stau la un stand în pauza mea de două ore între cursuri, când pot merge la cantină.

De-a lungul anilor, au fost câteva activități interesante, însă pentru mine era prea târziu. Lucram deja și nu mai aveam timpul necesar. Mult prea puține activități au fost din domeniul care mă itneresa sau care să facă o schimbare cât de cât vizibilă, chiar și în interiorul facultății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *