Verona, atracții principale

Adesea prezentată drept rivalul Veneției, orașul Verona dispune de toate ingredientele petrecerii unui sejur memorabil, este un oraș italian fermecător. Dovada mai jos.

Călătorii pasionați de artă, melomanii dar și cei îndrăgostiți de Italia vor fi cu siguranță seduși de orașul medieval Verona. Iată câteva atracții pe care nu trebuie să le ratezi sub nicio formă din orașul amanților lui Shakespeare. Această selecție de atracții este ideală pentru un week-end sau pentru un sejur mai scurt.

Fă pe romanticul în fața casei Julietei. Casa di Giulietta, situată pe strada Cappello este un paradis gotic care ar fi aparținut pe vremuri familiei Capulet, una din familiile regale din tragedia lui Shakespeare. În curte este situat faimosul balcon. Nu departe de aici se poate admira și casa lui Romeo.

Piazza delle Erbe. Vechiul forum roman din Verona este azi o superbă piață, tipic italiană, extrem de colorată, rămasă aproape intactă încă din Evul Mediu, fără prea mari schimbări. Plimbă-te în voie printre standurile comercianților, cumpără produse locale după care așează-te la o terasă pentru a savura o cafea sau un suc.

Petrece o seară în Arene. Vechile arene din Verona pot fi vizitate de-a lungul întregului an însă vara este ocazia perfectă de a descoperi amfiteatrul roman cu ocazia unui spectacol de operă, programat cu mare fast. Aida este unul din marii clasici ai locului.

Rătăcește pe străduțele orașului și descoperă piețele orașului. Te invităm să te pierzi prin străduțele orașului, unele mai fermecătoare decât altele. Vei avea ocazia să descoperi piețe magnifice – Piazza dei Signori sau Palazzo del Mercato Vecchio se numără printre cele mai frumoase – piețe ce oferă o viziune frumoasă asupra acestui oraș al artei.

Vizitează impozantul Castelvecchio. Castelvechhio este un castel impozant, din cărămidă roșie, martor al trecutului medieval la orașului. Cu adevărat impresionant, acest castel merită să fie vizitat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?