Varadero, bijuteria din inima Cubei

In timp ce Cuba atrage anual mii de turisti, statiunea Varadero nu duce lipsa de atuuri pentru a-si atrage vizitatorii chiar daca nu este atat de cunoscuta in Europa. Statiunea balneara Varadero este fara indoiala una din cele mai cunoscute destinatii din Cuba si Caraibe si incepe sa fie mai cunoscuta si in randul turistilor din Europa.

Varadero, nisip fin, soare si ape cristaline. Varadero inseamna, inainte de toate, 20 de kilometri de plaje de nisip alb si de ape pure, cristaline. Locul ideal pentru cei carora le place sa fie mangaiati de razele soarelui, savurand un cocktail delicios dar si pentru pasionatii de scufundari.

Temperaturile din Varadero sunt ideale de-a lungul intregului an, Cuba beneficiind de un climat tropical. Temperaturile medii din Varadero oscileaza intre 22-28 de grade si scad doar in cazuri excetionale sub 10 grade Celsius.

Un aeroport foarte important. Varadero se afirma azi drept un punct de plecare esential pentru excursiile spre Cuba. In Varadero se afla aeroportul Juan Gualberto Gomez, acesta fiind inaugurat in anul 1989, actulamente al doilea aeroport din tara, dupa cel din Havana, capitala Cubei. Aeroportul este deservit de mai multe companii europene, rusesti sau canadiene reputate.

O statiune balneara cu o istorie bogata. La sfirsitul secolului 19, Varadero era o statiune balneara celebra in randul bogatasilor insa revolutia din anul 1959 a schimbat totul. Abia in 1990 presedintele Fidel Castro a acceptat sa lanseze intr-un mod mai serios activitatea turistica in Cuba. La Varadero hotelurile de lux au aparut ca ciupercile dupa ploaie in ultimii ani pentru a satisface nevoile si cerintele turistilor din lumea intreaga.

Stiai ca in Varadero a avut resedinta Al Capone, presedintele Cubei, Fidel Castro dar si un numar mare de magnati americani? Varadero reprezinta destinatia ideala pentru toti cei care cauta un sejur relaxant la plaja.

Lasă un răspuns