De ce trebuie să consumi alimente amare

Stiai ca alimentele amare sunt cele care pot intensifica savorile altor alimente? Sau ca iti poti antrena papilele gustative sa inceapa sa iubeasca mancarea sanatoasa? De fiecare data cand vei consuma un aliment complet, care nu este transformat, aici intrand si alimentele transformate, vei dezvolta gustul pentru alimentele sanatoase.

Alimentele amare te ajuta sa absorbi nutrientii. Alimentele amare si ierburile fine sunt cele care pot favoriza digestia. Sunt cele care pot stimula receptorii gustului care sunt pe limba. Acestia sunt cei care pot stimula productia de enzime si secretia biliara. Cu cat digestia este mai eficienta, cu atat absorbtia de nutrienti va fi mai eficienta. Si nu prea conteaza ceea ce mananci pana la urma. Daca organismul nu poate sa absoarba continutul, nu vei obtine beneficii reale.

Trebuie sa ai deci un regim de viata echilibrat care sa contina toate tipurile de alimente. Dar in cazul in care ne confruntam cu probleme digestive, se recomanda consumul de alimente amare, precum o salata de frunze de papadie consumata inainte de o masa mai copioasa.

Alimentele amare te ajuta sa iti detoxifici organismul. Unii oameni doar acum descopera beneficiile legumelor cu frunze. Iar de altfel, bucataria traditionala chinezeasca sau indiana folosea din negura vremurilor alimente amare in regimurile lor alimentare.

Legumele amare cu frunze precum andiva, rapini, rucola sau daikon contin fitonutrienti care ajuta ficatul sa isi duca la bun sfarsit munca. Aici intra gestionarea colesterolului, dar si a hormonilor, purificarea sangelui si metabolizarea grasimilor.

Alimentele amare sunt foarte bogate in vitamine si in minerale. In general, legumele amare sunt foarte bogate in vitamine precum vitaminele A si C sau K, dar si in minerale precum calciul, potasiul sau magneziul. Dar sunt foarte bogate in acelasi timp si in acid folic si in fibre, continand foarte putine materii grase si sodiu.

Rucola, de exemplu,contine beta-caroten, vitamina C si fier in timp de frunzele de papadie furnizeaza vitaminele A, C si K, dar si calciu sau antioxidanti.

Alimentele amare pot sa potoleasca pofta de dulce. Legumele amare cu frunze se recomanda in cazul in care vor sa profite de fibre, de nutrienti si de o stare prelungita de satietate. Tentatia de a manca mai multe alimente dulci va fi astfel redusa daca alimentele consumate sunt amare.

Legumele amare se pot consuma alaturi de curmale sau de capsuni sau de coacaze pentru a obtine cel mai delicios si mai interesant amestec de texturi si de savoare. Acestea trebuie sa fie mestecate forte bine pentru a se stimule secretia de enzime.

Si din fericire pentru cei care adora cafeaua si ciocolata, legumele amare nu sunt singurele alimente amare sanatoase ce pot sa fie consumate. Studiile au demonstrat ca si ciocolata sau cafeaua contin nutrienti esentiali pentru sanatate.

One Response

  1. Impostor noiembrie 3, 2020

Leave a Reply