Pizza Naan, o tendință culinară de încercat neapărat

Iată noul hibrid în materie de preparate culinare din 2017- este vorba despre pizza naan. Anunțată drept o tendință culinară must have pentru anul 2017, pizza naan este cea mai bună și cea mai uimitoare combinație dintre bucătăria indiană și cea italiană.

Pizza naan este un preparat foarte economic, foarte ușor de pregătit dar și foarte savuros în același timp. Despre ce este vorba însă?

Naan este o pâine tradițională indiană care are mai multe versiuni. Poate fi natur, parfumată cu chimion, cu usturoi, coriandru sau poate să fie umplută cu brânză. Și se poate degusta alături de foarte multe preparate, de la puiul korma până la preparatele tradiționale pe bază de linte.

Vei câștiga astfel mai mult timp, deoarece nu mai trebuie să pierzi timp cu aluatul. Apoi poți folosi pe post de garnitură orice dorești. Este o rețetă ultra simplă și deloc scumpă.

La fel ca și în cazul pizzei tradiționale, poți folosi pentru pizza naan orice dorești. Poți unge pâinea naan cu un sos de roșii, cu smântână sau cu pesto. Pentru o versiune italiană, alături de sosul de roșii mai poți folosi șuncă albă sau de Parma, mozzarella, rucola, ciuperci, parmezan, măsline, busuioc, gorgonzola, oregano…te poți inspira din varietățile tale preferate pentru a prepara cea mai delicioasă pizza naan.

Dar dacă vrei să obții un preparat mai original, folosește pentru pizza naan un sos pesto roșu, brânză de capră, ouă, anghinare și măsline. Sau dacă vrei să obții cele mai exotice variante, trebuie să te inspiri din țara sa de origine. Poți folosi cele mai picante sosuri, pui tikka masala la gratar, brânză emmentaler…poți presăra peste coriandru proaspăt…

Dar pizza naan se poate adapta fiecărei situații sau nevoi. Poți prepara o versiune sănătoasă cu avocado, somon, ceapă roșie, coriandru și lămâie verde sau o versiune mai gurmandă, cu o variantă umplută cu brânză. Sau poți inventa, de ce nu, propriile tale rețete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?