Nobody (2020) – un film de vizionat în familie

Nobody incepe asemeni unui film familial destul de clasic cu Bob Odenkirk epuizat de inlantuirea unor zile care toate par la fel. Este satul de rutina cu alte cuvinte. Insa, Nobody ne dezvaluie incetul cu incetul niste scene de actiune, unele mai eficiente decat altele. Mai degraba decat sa petreaca timpul cu discutarea tuturor sensurilor pentru a-si construi baza povestii, Nobody este inteligent si mizeaza pe montaj, oferindu-ne ceva dinamic inca din primele minute. Scenaristul lui John Wick ne ofera aici o poveste destul de acida in care Bob Odenkirk este supra vitaminizat. Nobody il tranforma intr-o masina de razboi surprinzatoare. Insa Nobody nu se opreste la scenariul dinamic, ne ofera din plin scene de actiune, diferite fata de ce am putut vedea in ultima perioada pe platformele de streaming.

Hutch Mansell, un tata si un sot frustrat, total desconsiderat de familia sa, se multumeste cu incasarea de lovituri din partea tuturor, fara ca el sa dea vreuna. Se considera un barbat de nimic. Intr-o noapte, in timp ce un grup de hoti intra in casa sa, alege sa nu intervina, nu ii doreste sa riste o bataie sangeroasa. O decizie care il discrediteaza definitiv in ochii fiului sau Blake si care pare sa il indeparteze din ce in ce mai tare de sotia sa Becca.

Principiul de plecare al filmului Nobody este in mod clar urmatorul: un barbat obisnuit se transforma intr-o veritabila masinarie de razboi. Am vazut deja acest scenariu si in Death Wish cu Bruce Willis doar ca filmul nu este unul foarte reusit si a ratat numeroase oportunitati. Nobody are tot ce trebuie pentru a distra spectatorul. Scenele de actiune sunt perfecte si spectatorul isi doreste sa profite de fiecare secunda din acest film care nu il dezamageste sub nicio forma. Filmul este generos in scene de actiune insa nu uita din cand in cand sa faca lucruri inteligente cu personaje care ne ofera o parte din viata lor.

Pe scurt, Nobody revitalizeaza filmele de actiune si ii ofera lui Bob Odenkirk un rol memorabil.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?