Lintea, o leguminoasă plină de beneficii

Lintea este o leguminoasă care îți trezește amintiri neplăcute? Cum ar fi însă ca în acest an să încerci să o adopți din nou? Este o legumă uscată cu o mulțime de beneficii care regrupează o mulțime de varietăți cu cele mai subtile savori.

În plus, lintea este foarte ușor de preparat, este foarte bogată în nutrienți, deci merită din plin un loc de cinste la tine în farfurie.

O legumă uscată prin excelentă, lintea este cea care se digeră extrem de ușor. Alături de cereale sau de alte legume, poate compune un fel de mâncare vegetarian foarte bogat în proteine și slab în materii grase în același timp.

Deci trebuie neapărat să consumi și tu din ce în ce mai multă linte, deoarece este foarte bogată în proteine. Alături de orez sau de grâu poate să aducă aminoacizii esențiali organismului în totalitate. În plus, poate înlocui de minune carnea. Este cea mai bună sursă de glucide complexe, de fibre, de vitamine din grupa B9 dar și de numeroase minerale precum fierul, fosforul, magneziul sau cuprul. În plus, este cea mai sățioasă și foarte slabă în grăsimi în același timp.

Cunoști toate varietățile de linte?

– lintea brună se găsește cel mai adesea în conserve, dar se poate folosi și uscată. Este delicioasă în supe.
– lintea verde are un gust delicios de alună și se poate prepara în foarte multe feluri- în delicii sărate, ciorbe, salate sau umpluturi.
– lintea blondă are o savoare delicată și dulce. La fel ca și lintea verde, aceasta se poate prepara în foarte multe feluri.
– lintea roz are un gust delicat, lemnos, fiind delicioasă în salate și supe creme.
– lintea corail este foarte populară în Asia, fiind excelentă în celebrul preparat dhal, în piureuri sau supe.
– lintea neagră este cea mai delicioasă și mai originală în salate sau risotto.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?