Descoperă Ischia, cea mai frumoasă insulă din Europa

În 2016, insula Ischia a fost aleasă cea mai frumoasă insulă din Europa de Travel Leissure. Iată ce poți face în cea mai frumoasă insulă din Europa.

În largul golfului Napoli, pleacă în descoperirea insulei Ischia. Înainte de toate, trebuie să știi că Ischia se pronunță Iskia. Un nume pe care poate nu îl cunoști încă însă care riscă să nu îți mai iasă din minte. Asta deoarece insula italiană a ”îndrăznit” să depășească insula Santorini în clasamentul Travel Leissure al celor mai frumoase insule europene.

Unde este situată insula Ischia? Insula Ischia este situată în partea de nord al golfului Napoli. Este accesibilă prin intermediul vaporului din orașul antic, la fel ca vecina sa Procida, mai aproape de continent. Mai multe legături sunt efectuate zi de zi iar cei mai grăbiți dintre voi pot lua un hidroglisor.

Ce poți vizita? Pentru pasionații de drumeți, chiar și cei mai puțin experimentați, vulcanul stins al muntelui Epomeo constituie o plimbare plăcută de aproximativ o oră din satul Fontana. Castelul aragonez care pare să supravegheze efervescența turistică nu trebuie să lipsească de pe lista de vizite. Pentru călătorii în căutare de autenticitate, Ischia Porto reprezintă destinația ideală, partea preferată a pescarilor de pe insulă.

Ce activitate nu trebuie să ratezi? Datorită trecutului său vulcanic, Ischia numără numeroase surse de apă caldă și bazine, în care organismele obosite se pot odihni în voie. Asemenea regiunilor din Islanda unde turiștii au posibiliatatea de a se bălăci într-o piscină naturală încălzită, turiștii pot profita de o astfel de acivitate în aer liber însă într-un peisaj mediteranean.

Primăvara este cea mai bună perioadă de vizitare a insulei Ischia. În lunile iulie-august insula este plină de turiști. Insula Ischia se distinge datorită Il Fungo, o stâncă insolită în formă de ciupercă, în apropiere de Lacco Ameno.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?