De ce este frumoasă studenția

Școala este o perioadă din viața noastră care ne poate decide viitorul, nu doar prin lucrurile dobândite, la nivel intelectual, ci și prin relațiile sau întâmplările prin care trecem de-a lungul celor mulți ani de școlarizare. Faptul că unii aleg să nu continue un ciclu de studii, chiar dacă situația financiară le permite acest pas, este un motiv solid de îngrijorare, nu doar la nivel personal, cât și la nivel de țară. România are nevoie de oameni școliți, de tineri cu gândiri deschise și cu idei legate de viitor. Alegând să ne rupem de școală și totodată de sistemul de formare al nostru, alegem defapt să dăm cu piciorul la șansa de a deveni oameni de valoare, oameni mai buni, oameni capabili să schimbe destinele unei întregi generații.

Studenția, din punctul multora de vedere, este cea mai importantă treaptă din viața unui tânăr. Pe drumul până în acest punct se pierd însă foarte mulți tineri, unii incapabili să continue, alții din comoditate. Primii sunt de înțeles pentru că majoritatea nu sunt susținuți de părinți și nu au sursă de finanțare pentru a se școlariza, deși sistemul de burse de la facultățile din zilele noastre îi susțin pe cei aflați în acest punct. A doua categorie alege însă să se compromită singură, fără niciun motiv solid.

Facultatea, deci studenția, reprezintă o modalitate mai simplă de maturizarea a celor care aleg să facă acest pas. Este, practic, un fel de armată din trecut, adaptată la vremurile noastre. Relațiile și prieteniile ce se leagă în aceasta treaptă a vieții rămân mult mai puternice decât cele construite în timpul liceului, iar oamenii de care suntem înconjurați sunt unii cu mai multă valoare și șansă mai mare de a reuși în viitor.

Indiferent de domeniul pe care alegem să-l studiem, facultatea nu vine doar cu informațiile tehnice și aprofundate din domeniul respectiv, ci vine la pachet cu o mulțime de lecții de viață pe care le putem fructifica în succes.

Lasă un răspuns