De ce ai mereu senzația de foame

Daca simti ca mereu iti este foame, in primul rand, ar trebui sa acorzi o atentie mai mare pentru alimentele pe care le consumi zilnic. S-ar putea sa mananci foarte mult si adesea sa te intrebi de ce simti ca esti flamand in continuare. In principiu, foamea nu poate fi potolita doar prin consumul excesiv de alimente, conform specialistilor, foamea este un rezultat chimic format din mai multe interactiuni complexe care se realizeaza la nivelul stomacului, al sangelui, creierului sau intestinelor. Dupa spusele acestora, problemele sunt provocate de catre alimentele pe care le consumam noi zi de zi.

1. Painea alba

Faina alba folosita pentru prepararea painii este dintr-un grau care a fost modificat, mai exact, acesta a fost decojit de catre coja exterioara, ceea ce diminueaza extrem de mult continutul de fibre. Asta inseamna ca oricat am manca, tot ne va fi foame deoarece painea nu este bogata in fibre, insa favorizeaza ingrasarea.

2. Sucul de fructe

Cu toate ca am tinde sa credem ca este benefic pentru organismul nostru, sucul natural de fructe facut in casa poate sa ne accentueze senzatia de foame. De ce? Pentru ca de cele mai multe ori, storcatoarele profesioniste inlatura pulpa si coaja fructului de suc, practic eliminandu-se toate fibrele, ramanand doar zaharurile din interiorul acestora. Totusi, acest lucru se poate rezolva daca folosim niste storcatoare care folosesc si coaja exterioara si pulpa fructelor.

3. Gustarile sarate dintre mese

Daca ai mancat o punga de chipsuri, un covrig sau un amestec de snacks-uri cu sare, s-ar putea ca imediat dupa sa simti nevoia de ceva dulce. Acestea pot determina digerarea rapida a carbohidratilor simpli, ceea ce duce la cresterea insulinei, iar imediat dupa, la scaderea acesteia. Cand aceasta este la pamant creierul nostru ne va da semnale cum ca avem nevoie de ceva dulce pentru a ne recapata nivelul de insulina, iar aceste semnale le vom resimti sub forma de “foame”.

Acestea fiind spuse, niste alimente care la prima vedere par banale si inofensive, ne pot sta in cale atunci cand dorim sa ne apucam de o dieta sau doar vrem sa scapam de cateva kilograme care sunt in plus.

Lasă un răspuns