Cum se face backup-ul fișierelor urmând câteva etape simple

In primul rand, a face un back-up la fisierele importante din cadrul dispozitivului cel mai frecvent utilizat inseamna a crea copii de siguranta ale fisierelor stocate in mediul intern sau ale sistemului de operare.

Exista o multime de softuri care sunt dedicate procesului in sine, insa cele mai recomandate metode sunt cele care fac referire la introducerea unor unelte potrivite in cadrul sistemului de operare. Pentru Windows Vista, dar si pentru varianta Windows 7 exista modalitatea de a face back-up printr-un utilitar gratuit si usor de folosit.

Desi unii oameni nu pun accent pe importanta unui back-up, aceasta operatiune poate salva utilizatorii din cele mai neplacute situatii si anume acelea ce duc la pierderea completa a datelor, din cauza virusilor, defectarea HDD-ului sau din alte motive.

Daca insa back-up-ul este facut in mod corect, indata se pot relua aplicatiile instalate si se pot refolosi documentele personale. Un back-up trebuie facut in momentul imediat urmator instalarii sistemului de operare, alaturi de aplicatiile folosite in mod frecvent.

In al doilea rand, se recomanda un back-up facut periodic, in functie de importanta si cantitatea documentelor. De asemenea, se recomanda o scanare completa si o devirusare inainte de efectuarea back-up-ului.

Pentru utilizatorii de dispozitive ce folosesc sistemul de operare Windows Vista si Windows 7, lucrurile sunt foarte simple. Trebuie doar sa intre in Control Panel, la System and Security, sa aleaga Backup and restore si sa urmeze pasii prezentati.

In cazul in care sistemul de operare este Windows XP, lucrurile nu mai sunt la fel de simple, ci se complica putin. Insa pe site-ul de suport Microsoft utilizatorii pot gasi tutorialul explicat pas cu pas si cu siguranta vor gasi solutia cea mai buna de rezolvare a acestei probleme.

De asemenea, exista si aplicatii de back-up ce pot fi integrate in Windows care costa cateva zeci de dolari insa merita investitia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *