Cum să faci cea mai bună ciorbă de pui? Încearcă una din pui de țară, cu zeamă de varză

Pe la noi la români se spunea odată că nu există prânz fără o ciorbă. Și, pentru că românului îi place carnea, ce-ar fi un prânz fără ciorba de pui?

De preferat pui de casă. Mulți îl găsesc mai gustos, mai consistent și mai sănătos decât puiul din comerț.

Nu e atât de gras și pufos precum cel crescut ”industrial”, însă nu vi se pare că arată mai natural?

Ciorba e ușor de făcut și vă asigur că e pur și simplu delicioasă.

Ingredientul minune pentru toate generațiile de ciorbe din multe zone ale țării, mai ales din Oltenia, rămâne zeama de varză preparată acasă.

Să trecem la rețetă. Pentru început ai nevoie de un pui de casă, pe care îl cureți, îl eviscerezi, îl speli. Chiar dacă nu stai la țară, stai liniștit, la supermarket se gasesc și pui de casă gata curățați.

De obicei, dintr-un pui poți face două feluri de mâncare pentru că la ciorbă folosești spinarea, aripile și măruntaiele (așa numitele tacâmuri). Adică acestea:

Observați culoarea cărnii, care e mai roșie decât cea pe care o găsim în mod normal în comerț, semn al unui gust mult mai intens.

Prepararea ciorbei începe cu adunarea ingredientelor:

  • carnea de pui (tacâmurile)
  • zeama de varză
  • o ceapă
  • un morcov
  • un ardei roșu
  • o bucățică de țelină
  • o roșie bine coaptă sau câteva roșii cherry (mai mult pentru aspect, pentru că acreala o primește de la zeama de varză)
  • un ou pentru ”zdrențe din ou”
  • o legătură de leuștean

După ce speli carnea, o pui la fiert într-o oală cu apă rece și pe măsură ce fierbe aduni spuma care se formează. Adaugi zeama de varză. Zeama de varză trebuie să fie la aceeași temperatură cu apa din oală, deci, fierbi zeama și așa fierbinte o adaugi în oală.

Legumele le toci mărunt și le adaugi în ciorbă atunci când carnea dă semne că ar fi aproape fiartă. Se face așa pentru ca legumele să-și păstreze în mare parte vitaminele. Se mai fierb câteva minute și ciorba e gata ca să fie dreasă cu ou.

Guști ciorba, o sărezi, o piperezi sau dacă îți place poți să pui și alte condimente.

Pe lângă faptul că trebuie să fie gustoasă, ciorba trebuie să fie și aspectuoasă. Faci asta doar când ai oprit focul. Și cea mai simplă cale este de a bate un ou și a-l turna în ciorbă. Îl torni puțin câte puțin în timp ce amesteci cu o furculiță. Așa poți alege cât de mari să fie ”zdrențele”. Mai e și o altă metodă în care bați oul, și torni peste el câte puțină zeamă, însă nu te mai alegi cu ”zdrențe” ci cu ceva mult mai fin.

Ca să finalizezi ciorba dar și pentru culoare și aromă, adaugi leușteanul pe care l-ai spălat și tocat în prealabil.

Acum e momentul când te gândești să-ți pui ciorba într-un castron cât mai mare.

Arată foarte bine, are gust, aromă și aspect.

Lasă un răspuns