Cum să devenim mai fericiți prin sport

Sportul ne poate ajuta sa ne echilibram extraordinar de mult, din toate punctele de vedere, fie ca ne raportam la nivel fizic, psihic sau spiritual. Atunci cand alegem sa avem o viata activa, mersul vietii noastre se va schimba in bine, afirma cercetatorii.

O viata sportiva activa va duce la o serie de evenimente benefice, ne va ajuta sa devenim mai rationali, vom dobandi capacitatea de a ne organiza mult mai bine decat o faceam inainte si unul dintre cele mai importante lucruri este ca ne vom mari considerabil perioada de viata. Nu exista o recomandare specifica unei anumite categorii de varsta, deoarece sportul este recomandat tuturor indiferent de sex sau varsta, pentru fiecare avand un anumit nivel de importanta.

Spre exemplu in randul tinerilor, sportul ajuta la dezvoltarea normala a organismului. Varstnicii sunt foarte incurajati sa faca miscare pentru a nu isi pierde din capacitatile cognitive, pentru a-si prelungi durata de viata si pentru a evita bolile grave. Populatia adulta este insa cea pe care s-a axat acest studiu in special, fiindca persoanele intre 25 si 40 de ani sunt cele mai preocupate cu problemele zilnice si de multe ori se lasa prada sedentarismului, care poate avea efecte adverse grave. In acest studiu s-au comparat persoane adulte de aceeasi varsta, unii cu un stil de viata sanatos si activ, iar ceilalti sedentari. 

Diferentele dintre subiecti erau enorme, atat ca aspect, toti cei care faceau sport pareau cu mult mai tineri decat ceilalti, dar si ca nivel de optimism, subiectii sedentari punand totul intr-o lumina mult mai pesimista decat ceilalti. Poate de aceea vedetele care par intotdeauna fericite si pine de viata spun in timpul interviurilor ca au o viata foarte activa.

Acest lucru se datoreaza serotoninei, un hormon care raspunde in mod direct de fericirea noastra si care in timpul sportului este eliberata in cantitati mult mai mari decat in mod normal, astfel toti cei care fac sport sunt automat mai fericiti decat ceilalti. Pe langa, atunci cand facem sport sau desfasuram anumite activitati fizice care ne pun muschii la contributie, corpul nostru secreta si alti hormoni care ne pot afecta in mod pozitiv, cum ar fi, de exemplu, oxitocina. 

1 thought on “Cum să devenim mai fericiți prin sport

  1. Daca faci sport, chiar vei simtii diferenta, deoarece vei fii in permanenta tonifiat si iti va aduce un plus pe care nu multe lucruri ti-l pot aduce, acela ca te vei simtii in permanenta plin de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *