Cum să amânăm apariția demenței

Din pacate, dementa este una dintre bolile mentale cu care se confrunta foarte multe persoane care au trecut de a doua tinerete. Nu se stie cand poate aparea aceasta boala in corpul nostru, insa cu siguranta exista cateva metode prin care putem sa mentinem acea boala cat mai departe de noi. Sunt multe lucruri pe care le putem face, de la a invata o limba straina, pana la a lua lectii de dans sau a invata o noua limba straina, insa astazi vom discuta despre cateva lucruri mai putin stiute care ajuta in combaterea dementei.

  1. Sahul
    Prin jucarea de sah, bingo sau dame ne putem mentine sanatatea creierului cat mai buna. Un studiu din anul 2013 a constatat faptul ca persoanele care au jucat jocuri de masa au un risc cu peste 15% mai mic de dementa in favoarea celorlalte persoane. Totodata, cercetatorii au mai aratat faptul ca persoanele pot fi afectate de dementa, insa aceasta sa fie tinuta sub masca mai mult timp datorita legaturilor cognitive formate in creier.
  2. Cititul
    Cititul, in general, este foarte bun pentru creier. Dar, se pare ca cititul pe indelete al cartilor si articolelor este mult mai benefic pe termen lung, acest lucru fiind datorat din pricina fapului ca avem o atentie mai concentrata pe continut mult mai buna. Creierul nostru nu se descurca prea bine cu multa informatie, de aceea trebuie sa fim mai degraba atenti, decat sa citim continuu. Specialistii precizeaza faptul ca este mai recomandat sa citim doua articole si sa le analizam mai apoi in profunzime, decat sa citim pe repede-nainte douazeci de articole.
  3. Scrie
    Cititul si scrisul au fost mereu intr-o stransa legatura. Conform unui studiu, persoanele care au scris despre experientele lor 20 de minute pe zi mai multe zile consecutive, si-au imbunatatit amintirile pe termen lung. Daca nu stii ce sa scrii, poti foarte bine sa redactezi evenimentele mai putin placute, iar cu aceasta ocazie te vei si descarca mai usor.

Sunt multe variante prin care ne putem tine creierul cat mai tanar si lipsit de boli, tot ceea ce trebuie sa facem cu el este sa-l punem la treaba cat se poate de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *