Cum să alegeți un laptop. La ce parametrii să se acorde atenție

Mulți oameni întreabă cum să aleagă un laptop, pentru că un astfel de dispozitiv este scump și vor să aibă caracteristici bune și să îndeplinească cerințele specificate. Există o gamă largă de produse pe piață, deci este important să înțelegeți la ce parametri trebuie să acordați o atenție deosebită.

Caracteristici cheie ale laptopului

La alegerea echipamentului, este necesar să se țină seama de parametri următorilor componente: procesor, placă video, hard disk, matrice și ecran diagonal. În plus, este util să acordați atenție următorilor parametri ai unui laptop modern:

 • Materialul din care este facut. Majoritatea modelelor moderne sunt fabricate din plastic de înaltă calitate, dar există și opțiuni din metal: aluminiu și magneziu. Laptopurile din fibră de carbon care sunt foarte ușoare sunt considerate cele mai bune.
 • Durata de viata a bateriei . Capacitatea bateriei este importantă aici, deci cu cât este mai mare, cu atât computerul va funcționa mai mult fără reîncărcare. În majoritatea cazurilor, producătorul indică timpul de la 2 la 6 ore, dar în practică este de două ori mai mic. Există modele care vor funcționa mai mult de 10 ore.

Care procesor este mai bun pentru un laptop?

Procesorul are o influență foarte mare asupra modului în care laptopul va funcționa. Este important să se acorde atenție modului în care se incalzeste și cantitatea de energie electrică consumată. Pentru a înțelege ce procesor să alegi pentru un laptop, trebuie să te concentrezi pe principalele opțiuni:

 • Intel Pentium M. Acest procesor este cel mai comun. Laptopurile cu o astfel de platformă sunt mai scumpe decât altele, dar au o durată mai lungă de viață a bateriei și o performanță bună, cu un consum redus de energie.
 • Intel Celeron M. Prețul acestui procesor este scăzut. Un laptop de acest fel este ideal pentru birou, dar nu este capabil să efectueze sarcini complexe.
 • AMD Athlon 64. Laptopurile cu acest procesor au performanțe bune, dar consumă multa energie, dar prețul acestora va fi scăzut.
 • AMD Sempron. Versiune cu buget redus a versiunii anterioare, dar are mai multă durată de viață a bateriei. Acest procesor are o performanță redusa, dar se potrivește perfect pentru birou.
 • AMD Turion 64. Acest procesor este integrat în notebook-uri subțiri și usoare. Pretul unui laptop cu acest procesor nu este foarte mare si puteți obține o performanță bună.

Care placă grafică este cea mai bună pentru un laptop?

Acest detaliu trebuie să se concentreze pe propriile cerințe pentru tehnologie, astfel încât, dacă laptopul va fi folosit pentru a accesa Internetul, atunci vă puteți limita la cea mai simplă opțiune, dar pentru gameri și designeri aveți nevoie de o placă grafică puternică. Selectarea unui laptop în funcție de parametri implică alegerea a trei opțiuni:

 • NVIDIA. Producătorul oferă două tipuri de plăci video: pentru utilizare în masă – GeForce, și pentru dispozitive profesionale – Quadro
 • AMD-urile. Un producător care are produse de înaltă calitate. Puteți alege acceleratoarele grafice puternice Radeon și ATI FirePro.
 • Intel. Compania este implicată în lansarea cardurilor grafice integrate de bază concepute pentru modelele cu costuri reduse pentru laptopuri.

Pentru alegerea unui laptop aveti decizia de a alege unul dintre urmatoarele categoriile existente de placi grafice:

 • Placa integrata . Aceasta componenta este încorporată în placa de bază, iar în majoritatea cazurilor este instalată în laptopuri cu buget restrans. Puterea placii video este suficientă pentru a viziona un film, a edita imagini și a juca jocuri mai vechi.
 • Placa dedicata. Astfel de placi video au propriul procesor grafic și memorie, astfel încât acestea au performanțe ridicate, dar au nevoie și de o mulțime de resurse. Acestea sunt folosite în laptopuri multimedia și gaming, al căror preț este ridicat.

Ce hard disk sa alegem pentru un laptop?

Experții cred că în tehnologia modernă acest parametru nu joacă un rol important, deci nu ar trebui să vă concentrați asupra volumului acestei părți. 500 GB sunt suficienti pentru funcționarea normală. Pentru un laptop obișnuit se potrivește un drive HDD normal, cu o viteză de 7200 rotații pe minut. Dacă aveți nevoie de un computer pentru gaming, atunci este de preferat un SSD, astfel încât performanța întregului sistem va fi bună. Există câteva sfaturi pentru alegerea unui laptop cu SSD:

 • Volum. Dacă laptopul va fi utilizat pentru a lucra și a stoca o cantitate mică de informații, 120 GB vor fi suficienti. Pentru jocuri, un SSD de 500 GB este de ajuns
 • Tip de memorie. Pentru acasă sau lucru este recomandata versiunea de 3 mii de cicluri de rescriere.

Ce tip de matrice sa aveti pentru un laptop?

În gama de prețuri reduse și medii, regasim matricea TN +, care este de calitate scăzută. În modele mai scumpe, există tipuri de matrice IPS, SVA, PLS. Aceste trei opțiuni sunt similare în ceea ce privește calitatea imaginii, iar vizual pentru utilizatorul mediu este dificil de distins. Când alegeți un laptop pentru parametri, rețineți că opțiunea cea mai comună și mai bună este cea IPS, care oferă distorsiuni minime, iar o astfel de matrice va reflecta un număr mare de culori și nuanțe.

Ce diagonala ar trebui sa aiba laptopul ales?

Practicitatea utilizării laptopului depinde de dimensiunea ecranului. Cele mai mari opțiuni sunt de la 17 la 19 inchi, dar astfel de laptopuri sunt grele. Rețineți că clasicele sunt ecrane de 14-15,6 inchi. Modelele cu un ecran de 10-11 inci, sunt cele mai ieftine, dar astfel de laptopuri nu sunt recomandate pentru utilizare pe o perioada lungă de timp.

Ce brand de laptop este mai bun?

Atunci când alegeți un producător, experții recomandă preferința brandurilor bine cunoscute care dispun de centre de service.

 • Produsele Apple care au o performanță excelentă sunt considerate cele mai bune, dar prețul acestor produse este ridicat.
 • Modelele companiei Asus și Acer sunt lideri in vânzări. Produsele acestor mărci au indicatori tehnici buni și sunt de încredere.
 • Produsele producătorilor precum Dell și Sony au o durată lungă de viață și caracteristici tehnice excelente.
 • Laptopurile accesibile sunt laptopurile Lenovo, care sunt mai potrivite pentru gaming, și puteți găsi, de asemenea, modele bugetare în gama de modele.

Cum sa alegeti un laptop?

Magazinele dispun de un număr mare de laptop-uri, care diferă în funcție de caracteristicile lor, ceea ce complică alegerea. Este important să se determine în ce scop este achiziționat echipamentul, deoarece dispozitivul utilizat numai pentru lucrul cu documente și dispozitivul pentru jocuri au cerințe complet diferite. Alegeți laptopul potrivit pentru parametrii care vor asigura executarea corectă a sarcinilor.

Cum sa alegeti un laptop pentru uz casnic?

Jocurile moderne cer performanțe, astfel încât laptopurile trebuie să fie cele mai puternice. În cele mai multe cazuri, greutatea lor este de 5 kg. Dacă nu știți cum să alegeți un laptop pentru casa dvs., vă rugăm să rețineți că sunt potriviți următorii parametri: procesor Intel Core i7 cu 4 nuclee cu o frecvență de cel puțin 2,5 GHz, cel puțin 8 GB de memorie RAM și prezența cardurilor video dedicate de înaltă calitate. Fiți atenți la dimensiunea ecranului, deci, cel puțin 17 inch pe matricea TN. Pentru detalii de imagine maxime, alegeți modele cu rezoluție Full HD.

Cum sa alegeti un laptop pentru birou?

Pentru aceste nevoi, ar trebui să alegeți o tehnică care să fie potrivită pentru aplicații de birou și surfing pe Internet. Există câteva puncte importante cu privire la modul de alegere a unui laptop pentru muncă:

 • Dispozitivele pot avea un procesor ieftin, de exemplu, Intel Celeron sau AMD din seria E. Performanța lor va fi suficientă pentru sarcinile de birou.
 • RAM pentru mai multe sarcini ar trebui să fie de cel puțin 2 GB, dar este mai bine să alegeți opțiuni în 4 GB, ceea ce va ajuta la îndeplinirea multor sarcini diferite.
 • Placa video poate sa fie si integrata.

Cum sa alegeti un laptop pentru studiu?

Dispozitivele folosite de elevi și studenți în timpul studiilor au parametri identici cu modelele proiectate pentru lucru. Atunci când ne gândim cum să alegem un laptop bun pentru un elev, merită să subliniem principalele cerințe:

 • Pentru ca un student să lucreze în diferite programe de instruire, este important să se acorde atenție performanței computerului.
 • Dispozitivele trebuie să fie compacte, deoarece elevii adesea iau laptop-urile cu ei în bibliotecă. Acestea ar trebui să fie ușoare, astfel încât să nu provoace dificultăți în timpul transportului.
 • Fiabilitatea echipamentelor, care nu ar trebui să fie deteriorată în timpul transportului, este, de asemenea, importantă. În plus, pentru elev este de o importanță deosebită siguranța informațiilor disponibile pe dispozitiv.

Cum sa alegem un laptop pentru gaming?

Dispozitivele aparținând acestui grup se disting prin caracteristicile lor puternice. Există o serie de sfaturi despre cum să alegeți un laptop pentru jocuri:

 • Nu trebuie să fiti zgarcit la bani pentru placa video, care determină calitatea graficelor. Cu toate acestea, trebuie să fie în armonie cu puterea procesorului. Aceasta optiune este oferita de laptopul DELL Inspiron 7567.
 • Pentru un gaming confortabil, este mai bine să alegeți laptopuri cu un ecran de cel puțin 15 inch.
 • De mare importanță este și rezoluția, pentru a obține o grafică excelentă, cele mai bune opțiuni sunt HD + sau Full HD.
 • Atunci când alegeți o matrice, se recomandă să alegeti IPS sau OLED.
 • Merită recomandat să luați în considerare modele care au o dimensiune a hard disk-ului în intervalul 250-500 GB, nu mai puțin.

Cum sa alegeti un laptop in cazul in care sunteti fotograf?

Pentru prelucrarea și vizualizarea imaginilor este nevoie de un laptop, care trebuie să îndeplinească anumite cerințe.

 • Cel mai important lucru este puterea, deoarece programele grafice gen Photoshop cer acest parametru. Este mai bine să folosiți procesoare Intel, iar cel bune sunt cele din seria i7.
 • Echipamentul ar trebui să aibă cantitatea necesară de memorie RAM, așa că experții recomandă cel putin 8 GB.
 • Pentru o reproducere corectă a culorilor și un unghi larg de vizionare, acordați atenție matricei. Trebuie să fie IPS sau S-IPS. Rezoluția ideală a monitorului este de 1280×800 px, cu o adâncime de culoare de 16 biți.
 • Dimensiunea hard diskului ar trebui să fie de aproximativ 500 GB. Acordați atenție, de asemenea, greutatii laptopului și a duratei de viață a bateriei.

Caracteristicile laptopului pentru un designer

Pentru funcționarea corectă a diferiților editori grafici, este necesar un dispozitiv puternic. Cele mai bune sfaturi despre cum să alegeți un laptop puternic:

 • Pentru un designer grafic, un ecran bun este foarte important, deoarece astfel de oameni petrec mult timp în fața ecranului. Dimensiunea minimă a diagonalei este de 15 inch. Rezoluția ar trebui să fie HD + sau Full HD.
 • Cel mai bun procesor grafic este cel de la Intel, iar seria Core i7 este mai bună. Printre plăcile video, opțiunile producătorului NVIDIA s-au dovedit a fi cele mai bune.
 • Un laptop pentru un designer grafic, ar trebui sa aiba cel putin 8 GB RAM.
 • Hard diskul nu afectează funcționarea programelor, dar este recomandat o memorie de 1TB. Cele mai bune dispozitive sunt cele cu SSD.

Lasă un răspuns