Cele mai ieftine orașe de vizitat

An de an, agențiile de turism publică un top al orașelor turistice în care costul vieții este mai puțin ridicat. Ocazia perfectă pentru a face un tur virtual al acestor orașe ieftine, ideale de vizitat de cei care dispun de un buget mai restrâns. Conform clasamentului, în ceea ce privește Europa, partea de est oferă cele mai ieftine orașe de vizitat. Printre cele cinci orașe numite se regăsesc trei capitale din Europa Centrală: Cracovia, Budapesta și Praga. Cracovia este în fruntea clasamentului daorită raportului său calitate/preț excelent.

La Praga putem găsi unul din cele mai bogate centre istorice din Europa cu castelul său și monumentele sale magnifice. Infrastructura este în egală măsură extrem de bine dezvoltată ceea ce înseamnă că putem găsi hoteluri de calitate la cele mai bune prețuri precum și baruri și restaurante la prețuri accesibile tuturor.

Turcia la cel mai mic preț. Locul patru al clasamentului este ocupat de capitala Turciei, Istanbul. Principalul oraș turistic din Turcia posedă un patrimoniu istoric excepțional, printre cele mai remarcabile din Europa. Cu toate acestea, prețurile nu sunt atât de ridicate pe cum am fi tentați să credem. Prețul unei camere este accesibil. Destinația ideală pentru a descoperi catedrale, moschei și palate magnifice.

Profită de promoții pentru a vizita orașul Berlin. În Europa de Vest, chiar dacă prețurile sunt puțin mai ridicate, unele orașe pot fi vizitate datorită unor promoții oferite de agențiile de turism. Este și cazul orașelor Berlin și Lisabona, orașe pentru care poți profita de oferte last minute. Capitala germană rămâne accesibilă ca preț datorită tercutului său, înainte de reunificare, când prețurile erau mai scăzute decât în Germania de Vest.

Mexic, cea mai ieftină destinație din America. Mexic este cea mai ieftină destinație din America, chiar dacă prețul avionului este destul de mare. Pentru 20 de euro pe zi turiștii pot descoperi capitala mexicană cu centrul său istoric, piețele, restaurantele și magazinele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?