Cele mai frecvente probleme cu privire la razele solare

Asteptati sa aplicati crema solara atunci cand iesiti pe plaja. Cu siguranta cea mai mare greseala, iar din pacate in acesta categori sunt multe persoane. Mai mult ca sigur ati vazut zeci de oameni care aplica crema de plaja dupa ce s-au asezat pe sezlong sau pe patura si sunt deja schimbati in costum de baie, insa ei uita faptul ca deja s-au expus razelor UV.

Nu aplicati protectie solara in jurul hainelor. Poate majoritatea dintre noi facem acelasi lucru, nu acordam suficienta atentie zonelor de langa costumul de baie sau al hainelor atunci cand mergem pe strada. Ne dam cu crema solara pe toata suprafata corpului, insa in zona hainelor suntem mai superficiali pentru a proteja hainele, insa la finalul zilei, s-ar putea sa ne trezim cu niste arsuri care nu sunt tocmai placute.

Nu va protejati buzele. Ca si restul pielii, si buzele sunt foarte vulnerabile atunci cand vorbim de expunerea la razele ultraviolete, de aceea este extrem de important sa folosim crema de protectie cu un factor ridicat si pe suprafata gurii. S-ar putea sa aiba un gust ciudat, insa per total veti fi avantajati si fericiti de posibilitatea de a capata o arsura solara tocmai pe buze, care si asa sunt foarte sensibile.

Nu alegeti crema solara potrivita. Cremele solare, pe langa ca au factorul de protectie diferit, mai difera un lucru la ele, mai exact, activitatea la care sunt folosite. Daca folositi o crema solara obisnuita si depuneti efort si transpirati abundent, veti avea supriza neplacuta ca la finalul zilei sa capatati o arsura solara deoarece aceasta s-a dizolvat cu timpul.

Utilizati crema doar atunci cand este vreme frumoasa. Cu toate ca pare ciudat, puteti avea de-a face cu razele ultraviolete si fara a vedea soarele o zi intreaga, iar vremea sa fie una de-a dreptul cenusie. Razele UV trec fara probleme prin nori si ajung sa ne afecteze pielea fara ca noi sa ne dam seama. De aceea, atunci cand iesiti afara pe timp de vara ar trebui sa luati in calcul si aplicarea unei creme de protectie solare, pana la urma nu aveti nimic de pierdut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *