Ce beneficii avem dacă deținem un animal de companie

S-au tot facut studii referitoare la animalele de companie de-a lungul anilor, iar toate au dat acelasi verdict, detinerea de animale de companie poate fi benefica pentru noi. Studiile nu s-au oprit aici, au continuat in speranta de a gasi si animalul potrivit. Printre nominalizari au fost bineinteles pisicile, cainii, dar si papagalii.

Astazi, insa, vom vorbi strict despre caini si beneficiile pe care le au ei asupra organismului nostru.

Majoritatea studiilor vorbesc despre faptul ca detinerea unui caine poate sa ne ajute sa combatem stresul la care suntem expusi zilnic, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Totodata, s-a constatat faptul ca acestia pot reduce semnificativ riscul de astm la copii, dar interactiunea cu un caine are legaturi stranse si cu scaderea tensiunii arteriale.

De asemenea, cercetatorii, au descoperit faptul ca persoanele care sunt proprietari de caini sunt mult mai active in comparatie cu cei care nu detin caini. Pracitc, oamenii care nu detineau un caine au fost cu aproximativ 30 de minute mai sedentari decat proprietarii de caini. Pe langa, un alt lucru important este faptul ca patrupedele ne vor ajuta sa ne tinem in forma si in anotimul rece. Statistic vorbind, tindem sa facem mai putina miscare pe timpul iernii, iar acest lucru este datorat in mare parte din pricina temperaturilor scazute, insa daca detinem un caine tot va trebui sa iesim cu el la plimbare, iar acest lucru nu este unul rau, ci ba din contra, este cu adevarat benefic.

In principiu, oamenii devin mai activi nu pentru a isi face lor un bine, ci mai degraba pentru a se ocupa de sanatatea si starea de spirit generala a animalului. Din pacate, noi tindem sa ne punem mai prejos fata de animalul de care avem grija si facem totul pentru ca acesta. Per total nu este un lucru neaparat rau, mai ales ca atunci cand iesim cu animalul pentru a isi face nevoile, automat ne miscam si nooi putin si combatem mai usor sedentarismul.

Daca detineti deja un caine ar trebui sa va bucurati, aveti un animal care va iubeste si care va ajuta sa mentineti in forma tot timpul anului, indiferent de anotim.

2 thoughts on “Ce beneficii avem dacă deținem un animal de companie

  1. Daca locuiesti la bloc asa cum o fac eu, va pot spune cu mana pe inima ca este foarte greu sa detii un animal, mai ales un caine. Cred ca cel mai potrivit animal pentru un asemenea spatiu este un hamster, deoarece este foarte usor de intretinut, nu face mizerie si nu miroase.

  2. Personal am crescut alaturi de un caine ca si animal de casa inca din copilarie si lucrul acesta ma face sa ii iubesc extrem de mult. Nu degeaba i se spune cel mai bun prieten al omului, pentru ca el chiar te face poate face sa treci peste o gramada de probleme si cu siguranta iti poate aduce zambetul pe buze si dupa cea mai urata zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *