Anghinarea și beneficiile sale pentru sănătate

Pe langa faptul ca este delicioasa atunci cand este fiarta, dar si atunci cand este cruda, anghinarea are numeroase beneficii in domeniul sanatatii.

Cruda sau fiarta, anghinarea este cea care ne poate inveseli farfuriile. Cu frunzele sale verzi, anghinarea este cea care face parte din familia asteracee. Este usor de recunoscut datorita gustului sau amar si este o leguma cu o multime de beneficii in domeniul sanatatii. Vine de asemenea cu o buna doza de energie si ajuta la redarea de vitalitate mai ales atunci cand ne confruntam cu o scadere a tonusului.

Care sunt valorile sale nutritionale? Foarte bogata in apa, anghinarea este cea care poate dezaltera organismul. Dar in acelasi timp, anghinarea contine numeroase vitamine si minerale si oligoelemente foarte benefice pentru organism.

Potasiu, magneziu, zinc, sodiu sau calciu… toate se regasesc in cantitati mari in anghinare. Pe langa asta, se mai regasesc in mici cantitati fierul si zincul. De asemenea, contine si un nivel destul de ridicat de glucide.

Foarte buna pentru tranzit, anghinarea mai contine si fibre alimentare.

Iata care sunt aporturile sale nutritionale:

 • Apa: 84,9g pentru 100g
 • Glucide: 3,1g pentru 100g
 • Fibre alimentare: 5,4g pentru 100g
 • Calciu: 52mg pentru 100g
 • Fier: 1,19mg pentru 100g
 • Potasiu: 387mg pentru100g
 • Magneziu: 47,8mg pentru 100g
 • Fosfor: 81,2mg pentru 100g
 • Sodiu: 60,5mg pentru100g
 • Proteine: 3,1g pour 100g

Deci datorita numeroaselor sale aporturi nutritionale, anghinarea este cea mai buna idee pentru starea noastra de bine.

Anghinarea este cea care ne poate ameliora tranzitul intestinal deoarece contine o doza destul de mare de fibre care pot trata problemele intestinale, regland tranzitul.

Anghinarea este cea care poate stimula secretia de bila, favorizand secretia de bila prin ficat, dar si evacuarea sa.

Anghinarea are in acelasi timp si o cantitate exceptionala de antioxidanti, fiind chiar cea mai antioxidanta leguma. Deci te vei putea bucura de mese care iti vor proteja sistemul cardiovascular.

Anghinarea este o leguma cu proprietati diuretice deoarece contine potasiu si inulina. Datorita acestor doua elemente, este cea care poate stimula secretia urinara. Poate elimina deci lichidele ce se aduna in organism, care sunt responsabile cu retentia de apa si cu celulita.

In plus, inulina, un prebiotic, nu este nici digerata, nici absorbita ci fermentata de catre flora bacteriana, ameliorand astfel asimilarea de nutrienti.

De asemenea, anghinarea poate alunga foamea. Cei care beau deci un concentrat de suc de anghinare, pot diminua indicele mesei lor corporale si in acelasi timp si senzatia de foame. Acest lucru se datoreaza mai ales bogatiei sale in fibre.

Cum se poate consuma anghinarea? Intr-o salata, anghinarea se poate consuma cruda. Proaspata se poate consuma si in fine lamele alaturi de o vinegreta. Dar aceasta se poate prepara si pe vapori.

One Response

 1. Trevor octombrie 23, 2020

Leave a Reply