Aceste alimente conțin prea mult aluminiu

Chiar daca am fost mereu expusi la aluminiu, se pare ca in ultima vreme suntem expusi din ce in ce mai mult. Iar alimentatia noastra se pare ca este principala responsabila. Ori, acest metal poate sa fie extrem de periculos pentru sistemul nervos central sau pentru cel osos.

Iata care este lista alimentelor care contin cel mai ridicat nivel de aluminiu

Ciocolata si pudra de cacao. Pudra de cacao si produsele pe baza acesteia se afla printre cele mai bogate alimente in aluminiu.Iar ciocolata este si ea responsabila si ea de expunerea alimentara la aluminiu. Deci nu ar trebui sa alegi ciocolata care este ambalata intr-o folie de aluminiu.

Anumite legume precum laptuca pot sa contina si ele aluminiu. Prezent in stare naturala in mediu, aluminiul poate sa fie prezent si in anumite alimente. Ciupercile, spanacul, ridichea sau laptuca contin cel mai ridicat nivel.

Compotul de mere preparat in casa. Iti place sa iti prepari anumite compoturi in casa? Ai grija atunci la nivelul de aluminiu pe care il contin. In prezenta acizilor si a sarurilor, folosirea unor caserole sau oale de aluminiu, dar si a foliei de aluminiu poate sa duca la marirea concentratiei de aluminiu din aceste alimente.

Aici intra si alte alimente precum rubarba, heringul sarat sau piureul de rosii.

Painea si biscutii. Majoritatea alimentelor sau resturilor de alimente care nu sunt transformate pot sa contina in jur de 5mg de aluminiu. Dar unele alimente pot sa contina si mai mult cum ar fi painea, biscuitii, prajiturile sau produsele de patiserie.

Apa de baut. Aluminiul este continut in concentratii varaibile in apa curenta, potabila pe care o consumam. Sarurile de aluminiu sunt utilizate pentru a curata apa de la robinet de impuritatile organice si pentru ca aceasta sa nu fie tulbure.

Dar aluminiul din apa de baut este o sursa minora de expunere.

Cel mai bine ar fi sa incerci sa citesti cat mai bine etichetele alimentelor sau ale produselor pe care le cumperi. Numeroase produse precum biscutiii, dulciurile sau painea industriala pot sa contina aluminiu din cauza drojdiei care este folosita pentru prepararea lor. Dar aluminiul se poate regasi si in conservantii folositi la preparea mezelurilor, a felurilor de mancare semi-preparate sau se pot regasi si in unii coloranti pentru bomboane.

De asemenea, este foarte important sa nu folosesti ustensile de bucatarie din aluminiu care sunt deteriorate. Dar nici caserole, oale sau tigai, deoarece aciditatea din anumite alimente asociata cu o pregatire la o temperatura ridicata poate transfera aluminiul pe alimente.

Nu folosi folia de aluminiu. Foloseste alte alternative la traditionala folie de aluminiu. Produsele din sticla sau cele din plastic tupperware pot sa fie cea mai buna alternativa pentru a proteja alimentele.

Leave a Reply